Referat: Sjövalla FK - Mossens BK

Efter att ha mött ett överdrivet duktigt Kållered i onsdags, var det nu dags för oss att tas oss an Mossens BK.

Mossens BK är en klassisk förening som håller till i dom centrala delarna av stan, och degraderades föregåene säsong från div 4 och huserar således i div 5 denna säsongen.

Vi skickade en stark trupp ut till Kållered Sportcenter, och generellt var det pigga ben och positiva toner men med frågan. Var detta lika orealistiskt som Kållered, laget spelade ju trots allt 3 divisioner högre än oss så sent som förra säsongen?

Men ganska tidigt i matchen stod det rätt klart, efter femton minuter spelade och stundtals att vi faktiskt rullar ut Mossen och dom har stora problem att försvara mot oss. Som mittback för dagen får man ju ett mycket bättre perspektiv över plan (och faktiskt orken att njuta lite;), allt såg otroligt behärskat ut. Vi flyttar över lagdelar, krymper ytor, mittfältet sliter, vinner bollar och fördelar dom på ett föredömligt sätt, och med mina backlinjekumpaner Mike, Lundin och Åke och André M bakom skall jag helt ärligt säga att jag aldrig kände mig särskilt orolig över detta. Det var en match vi kunde vunnit dom första femton. Bashir tar efter ca 10min en föredömlig djupledslpning och friställs, han gör inget misstag utan rullar in bollen bakom målvakten. 1-0. Mossen försöker tidvis, men kommer aldrig riktigt någonstans.

Men efter 15 minuter så kommer Mossen mer och mer in i matchen och skapar lägen, framförallt via kanterna och inspel. Man hinner med att bränna ett läge där sannolikhetsläran skulle säga att det är omöjligt att missa (ett inspel som rakas över ribban från, 0,5m?), för att sedan parera upp detta med ett ritkigt fint mål där deras fw styr upp ett inlägg rakt i krysset. 1-1.

Vi gör lite byten i halvlek för att lufta truppen. Andra halvlek är mer jämn, båda lagenrullar runt lite och känner på varandra. I mitten av andra får dock Mossen in sitt andra mål. Från egentligen inget så snubblar deras kille rakt igenom 3(!) av våra gubbar och rullar in den retfullt. 1-2 är ett faktum. Vi börjar sätta lite högre bolltempo och press för att kvittera, och Mossen hänger verkligen inte med i svängarna nu. Jag delar vår kära målvakts frustration när han spontanskriker 'Killar, ni spelar flera divisioner över oss, ni kan ju inte börja maska i början av andra halvlek!'. Och ja, så kändes det. Vi var bollförande, Mossen var bollförande mest när bollen var utanför plan. Taktiskt skall jag helt ärligt säga att vi gjort likadant, tillbakapressade och i ledning, dock fotbollsmässigt sådär kul.

Sista 15 min fredar Mossen sitt mål, och deras sista utpost gör några fenomenala räddningar. Närmast är Elias som snyggt bresidar en snett-innåt-bakåt pass, jag började till och med fira, men målvakten var nog där mer en katt än människa ochkom ner på .1 sekunder. Sternvik har också en riktigt fin nick. Domaren blåser av.

Surt, riktigt surt, sa räven. Detta är en match där vi är bättre än Mossen, men tyvärr handlar det ju om hur många mål man gör. Mossen gör det tidvis bra och man ser tidvis att dom har mycket kvalitet i sig, men detta är en förlust med mersmak. Vi spelade stundtals otroligt bra och fin fotboll, både defensivt och offensivt!

Förlusten innbar för oss ett uttåg ur Södercupen, men vi har en match kvar mot min, Olle och Martins gamla klubb Fässbergs IF. Nu hoppas jag att vi tar med oss samma inställning och vilja och visar att vi vill vara med och kriga om sista poängen i cupspelet!